ONZE OVERTUIGING

Een op-maat ontwikkelprogramma waardoor jouw organisatie over eigen Mindshifters beschikt

Hoe herken je een Mindshifter?

Het zijn de in- en externe voelsprieten van een organisatie. Het is een rol waar bewust tijd voor wordt vrijgemaakt. Mindshifters staan met elkaar in contact en leggen de verbinding met de rest van de organisatie. Ze hebben mandaat en een uitstekend netwerk om toekomstfitheid blijvend op de kaart te zetten.

Nieuwsgierig

Gebruikt continu alle zintuigen. Is ontvankelijk voor alles wat nieuw of anders is. Ook buiten de eigen 'bubbel'. Heeft een onderzoekende en open houding. Is telkens op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen.

Intrapreneur

Is ondernemend én organisatiesensitief. Creëert een voedingsbodem voor vernieuwing en toekomstscenario's op de juiste plekken in de organisatie. Zet mensen aan tot actie. Heeft een uitstekend in- en extern netwerk.

Beetje dwars

Stelt prikkelende en schurende vragen. Iemand die dwarsligt om zo de organisatie naar het juiste spoor te leiden. Stelt bestaande paradigma's en de status quo ter discussie.

Inspirerend

Is in staat om toekomstbeelden te presenteren. Weet te overtuigen en te prikkelen. In woord en/of beeld. Faciliteert sessies waarin vernieuwing, progressie en toekomstfitheid centraal staan.

Hoe ziet het ontwikkkelprogramma eruit?

We zorgen ervoor dat de organisatie zelf over goed opgeleide Mindshifters beschikt. Ze zijn de stuwende kracht achter de toekomstfitheid van een organisatie. Het modulaire programma is altijd maatwerk. We bieden geen kant en klare pakketten, maar kijken eerst naar welke bruikbare kennis, tools en structuren al aanwezig zijn. Hier passen wij onze dienstverlening op aan. 

Een voorbeeld:

We scannen welke curltuurelementen in het dna van de organsiatie domineren. Dit vormt mede het vertrekpunt voor de invulling van het programma
Organisatieculruurscan
Talentenscan
Met de deelnemers voeren we een 0-meting uit op de ontwikkelbaarheid van bovengenoemde kenmerken. Op basis hiervan wordt het definitieve programma vastgesteld
  • Gestructureerd signaleren van verandering 
  • Maken van omgevingsanalyse
  • Leren kennen van trendbronnen 
  • Leren van methoden voor toekomstverkenning en scenarioplanning  
  • Storytelling: op het podium en op papier 
  • Inrichten van effectieve netwerken
Methoden & technieken
Coaching en begeleiding door The Mindshifters

Toepassen en borgen van opgedane inzichten

Elkaar versterken en ondersteunen

tijd

© 2020 by The Mindshifters.

Door de tijdsgeest te doorgronden worden zwakke signalen van verandering zichtbaar. Een tijdgeestanalyse draagt bij aan het begrijpen en duiden van veranderingen.  

©MindBoosters | info@mindboosters.nl